Niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin – johdata meidät parempaan

Niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin – johdata meidät parempaan

Teknologia kehittyy uskomatonta vauhtia.

Meidän kuolevaisten ihmisten on aika ajoin vaikea pysyä perässä, tai edes ymmärtää mitä juuri tapahtui tai mitä on tapahtumassa.

Olemme nopeassa digimurroksessa ja meidän kaikkien tulee sisäistää uusia tapoja toimia ja prosessoida informaatiota ja dataa tehokkaammin kuin koskaan. Elämme ykkösten ja nollien maailmaa, mutta emme ole vielä täysin varmoja olemmeko sokeasti ihastuneita, rakastuneita vai vihastuneita. Tunteita on joka junaan ja osa jää jopa asemallekin.

Tilanteessa, jossa emme ole varmoja miten toimia, johtajuus ottaa suuremman roolin kuin koskaan. Mihin olemme menossa, mikä on suunta ja miksi?

Koodauksen kirous (vai kauan kaivattu lahja?)

Media, sosiaalinen media ja kaikki mahdolliset kommunikointialustat ovat nykyään täynnä puhetta koodista, koodaamisesta ja koodari-nörteistä jotka ovat nykyään (kuulemma) parasta poika / tyttöystävä materiaalia, ja yhtäkkiä data-analyytikon rooleja tursuaa ja pursuaa ovista ja ikkunoista.

Digimurros ja digitaalinen vallankumous kuulostaa joidenkin korvaan kiroukselta, pelottavalta, toisten korvaan houkuttelevalta ja ihanalta… olemme tunteiden sekasotkussa. Miten tämä vallankumous tulisi ottaa vastaan? Miten sen kanssa voisi keskustella, vuorovaikuttaa? Miten vallankumouksessa toimitaan?

Ehkä meidän tulee ottaa muutama askel taaksepäin ja muistaa, että kaikki on aina ollutkin (enemmän tai vähemmän) koodia. Koodausta on vain ennen kutsuttu eri nimikkeillä. Toimintaperiaatteet ovat kuitenkin suurinpiirtein samat kuin jos esimerkiksi koodataan verkkosivuja.

Koodaaminen on nykyaikainen tapa harjoittaa vaikkapa matematiikkaa.
Koodaamisen ei tarvitse olla rakettitiedettä.

toinen-mielipide-mahon-2

Digitaalisuus ja teknologiat paremman elämän ja elämäntapojen pohjana

Teknologian nopea kehitys on nostattanut monen karvat pystyyn, ja monella eri tasolla.
Pelätään, että suuri osa työpaikoista menee alta koska teknologia voi korvata ihmiset – toisaalta liiketoimintamallit, yritysten kasvun ja menestyksen mahdollisuudet ovat kivunneet korkeammalle kuin koskaan. Uusia rooleja pulpahtaa työpaikoille jatkuvasti joita ei ennen edes ollut olemassa. Tässä tilanteessa johtajamme tulee olla tiimiensä kanssa läpinäkyvämpiäkuin koskaan. Mitä on menossa, mitä tulossa. Avoimmuus on ydin suuressa muutoksessa.

Jos haluamme ratsastaa tämän teknologisen ja digitaalisen vallankumouksen harjalla tehokkaasti ja yhteiskuntamme etuja valvoen, emme voi pelätä muutosta.

Teknologian ydintehtävä on loppujen lopuksi parantaa elintasoamme, turvallisuuttamme, jokapäiväistä toimintaamme ja hyvinvointiamme.

Ihmisen ja teknologian avioliitto

Ei yhtä ilman toista, ei ykköstä ilman nollaa, ei johtajaa ilman tiimiä.

Muutos lähtee meistä kaikista ja täten on erittäin tärkeää että näemme teknologian ja digimurroksen vaikutukset elämäämme ja liiketoimintaamme positiviisina. Johdamme muutosta yhdessä, ja viemme sitä eteenpäin yhdessä. Kehitämme tulevaisuutta paremmaksi lapsillemme.

Kuten avioliitossa, ylä-ja alamäkiä varmasti tulee vastaan jossain vaiheessa, mutta päämääränä on luoda paremmat puitteet onnelliselle, hedelmälliselle ja paremmalle tulevaisuudelle johon voimme seuraavat sukupolvemme ja tiimimme johdattaa.